Over de vereniging

Alphen Eagles: "Teamwork, Strategy, Discipline, Fun"
Dit zijn de aspecten waar de Alphen Eagles zich op focussen. Onderstaand staan de doelstellingen van de vereniging beschreven. Doelstelling:
AFC Alphen Eagles streeft na om American Football in alle leeftijdsgroepen en op het hoogst haalbare niveau te spelen. De club is aangesloten bij de AFBN en streeft na om een toonaangevende American Football club te zijn in Nederland en in het bijzonder in de ruime regio rondom Alphen aan den Rijn.
 
Sportief:
Alphen Eagles wil op het hoogst haalbare niveau spelen en dus zal het senior tackle team prestatiegericht worden getraind, gecoacht en begeleid en er zal daarom ook van de betreffende spelers een reëele en passende commitment worden verlangd. 
 
Recreatief:
Binnen de vereniging wordt ook ruimte geboden om de sport op meer recreatieve basis te beoefenen in de vorm van flag football en/of een (recreatief tackle) football team.
 
Jeugd:
Een solide opbouw en organisatie van de jeugdafdeling moet de continuïteit van de vereniging waarborgen. Training en opleiding is in eerste aanleg gericht op het spelplezier, maar zal de spelers ook moeten opleiden tot het spelniveau noodzakelijk voor inpassing in het senior tackle team.
 
Door de bovenstaande doelstellingen te hanteren zijn de Alphen Eagles 3x op rij Nederlands kampioen bij de senioren geworden en zijn er bij de jeugd ook al meerdere kampioenschappen in de verschillende disciplines behaald.