Alphen Eagles

Alphen Eagles is één van de 18 American Football verenigingen die Nederland rijk is. De vereniging is opgericht in 1985. De thuisbasis is sportpark de Bijlen (Zegersloot Zuid), in Alphen aan den Rijn. Alphen Eagles biedt de mogelijkheid om deze mooie tactische en gedisciplineerde sport op het hoogste niveau te spelen.

Het is de ambitie van de vereniging om steeds op een zo hoog mogelijk niveau te presteren. Vrijwilligers en sponsors maken dat mogelijk. Er is een enthousiast bestuur en verschillende actieve commissies. Alphen Eagles wil uitgroeien tot een toonaangevende sportvereniging. De club heeft een regionale functie. Naast de website heeft Alphen Eagles Facebook en Twitter.
       
Het senioren team speelt in de ere (hoogste) divisie. In 2012,2013 en 2014 wisten de Eagles het landskampioenschap (Tulip Bowl) te behalen. In 2011 en 2012 werd het eerste team tevens sportploeg van het jaar in Alphen aan den Rijn. Ook werd de vereniging in 2013 uitgeroepen tot Alphense sportvereniging van het jaar. Naast de Nederlandse competitie spelen de Alphen Eagles ook in de Europese competitie, de EFL (European Football Leage). Een flink aantal spelers is op genomen in de selectie van het Nationale team de Dutch Lions.

Naast het senioren team is er ook een junioren team. De junioren spelen evenals het senioren team Tackle Football. Door de jongere spelers wordt Flag Football gespeeld. Hierbij is er nog geen fysiek contact en leren de spelers de basis van het spel. Flag Football is een sport op zich en een uitstekende voorbereiding voor jongens die later American Football willen gaan spelen.

Bij de Alphen Eagles heb je verschillende leeftijdscategorieen.

Flag Football teams
PeeWees (6jr. t/m 12jr.)
Cubs (12jr. t/m 14jr.)  
Tackle Football teams:
Cadets (14 t/m 15 jr.)
Junioren (16 t/m 18 jr.)
Senioren (vanaf 18 jr.)
Voor meer informatie over de verschillende teams, kijk op de team pagina's.